Onderhoud aan waterinstallaties

Legionella en COVID-19

07 april 2020

Legionella en COVID-19

WSi techniek heeft een gespecialiseerde afdeling voor legionellapreventie. Onze legionellaspecialisten kunnen u volledig ontzorgen op het gebied van drinkwaterinstallaties en het voorkomen van legionella in waterinstallaties. Wij kunnen u voorzien van advies, ontwerp, aanleg, beheer&onderhoud en thermische- of chemische desinfectie van waterinstallaties in de gebouwde omgeving.

Legionella en COVID-19

Er zijn in Nederland diverse maatregelen getroffen voor beheersing van het coronavirus, vanwege deze maatregelen zijn instanties, zoals: scholen, zwembaden, kantoren, zorginstellingen, sportscholen, horeca, hotels en campings genoodzaakt om gebouwen (gedeeltelijk) te sluiten. Wanneer er geen beheer toegepast wordt kunnen zich legionellabacteriën (veroorzaker van zogenaamde veteranenziekte) ontstaan in niet gebruikte leidingen. RIVM en ILT adviseren hierin om de leidingen minimaal tweewekelijks te spoelen. Voor meer informatie zie: de site va Ilentof de site van Vitens.


Gesloten gebouwen geven een mooie gelegenheid om legionella technische (onderhouds)werkzaamheden uit te voeren, zoals: keerklepcontroles, verhelpen gebreken n.a.v. keerklepcontroles, inventarisaties legionellapreventie, aanpassingen drinkwater- en douche installaties e.d.. Uw voordeel is dat er geen tot een beperkte overlast is voor gebruikers waardoor wij op een efficiënte manier kunnen werken. Tevens kunt u overwegen, indien mogelijk, om voor ingebruikname van een gebouw een chemische of thermische desinfectie uit te laten voeren. Indien u het voornemen heeft om in deze periode werkzaamheden uit te willen laten voeren willen wij u vanuit WSi techniek daar graag in ondersteunen.

Heeft u vragen omtrent het legionellavrij en –veilig houden van uw waterinstallaties, neem dan contact met ons op.

Telefoon: 0544-375989
Mail: [email protected]