Een nieuwsbericht uitgelicht

Tot in de details

22 mei 2020

Renovatie Johannes Fontanus College

Nieuw project: Renovatie Johannes Fontanus College te Barneveld

Begin mei is het contract getekend voor de renovatie en verbouw van het Johannes Fontanus College (JFC) in Barneveld. Op basis van de beste-prijs-kwaliteit verhouding is WSI techniek geselecteerd om in samenwerking met Bouwbedrijf Kreeft de totale verbouw en de nieuwbouw van de 2 gymzalen te realiseren.

Het door bureau bos getekende ontwerp richt hoofdzakelijk zich op het “hart” van het JFC om een leer,- werk boulevard te maken, vernieuwen entree, verplaatsen lift en aanpassingen aan de gevels. Verder worden de twee bestaande gymzalen geamoveerd en worden er twee nieuwe gymzalen gerealiseerd die voldoen aan de huidige normen en wensen.

Bureau bos is ook op het gebied van installatietechniek verantwoordelijk voor het ontwerp. Enkele van de werkzaamheden die wij mogen oppakken zijn de volgende:

  • Aanpassen sprinkler;
  • Realiseren WKO installatie en demontage cv-ketels;
  • Vernieuwen luchtbehandelingsinstallatie en toepassen van decentrale,- en centrale luchtbehandelingskasten;
  • Aanpassen brandmeld,- en ontruimingsinstallatie;
  • Nieuw elektrotechnische installaties realiseren vanaf de nieuwe trafo.

Dit alles met inachtneming van veiligheid en gebruiksvriendelijkheid voor de gebruikers: het gebouw blijft namelijk in gebruik!

Binnenkort meer info op onze site maar hou ook het JFC journaal in de gaten: vanaf minuut 1.32 een uitleg over de verbouwing JFC Journaal.

Foto: perspectief begane grond JFC door bureau bos