Voortgang Oranje Nassau's Oord

augustus 2019

21 augustus 2019

Zinzia Oranje Nassau's Oord

Medio januari 2018 is WSi Techniek samen met bouwbedrijf WAM en van Duren, RTP elektrotechniek en terreinaannemer Hooijer gestart met de voorbereidingen voor de nieuwbouw en renovatie van de locatie Oranje Nassau’s Oord van Zorggroep Zinzia te Wageningen. Na een engineerings- en optimalisatietraject is in juni 2018, nu ruim een jaar geleden, gestart met de bouw. Hoe staat het er nu voor?

In de eerste fase van het project is de hele infrastructuur aangepast en deels vernieuwd zodat in de nieuwe situatie alle gebouwen van energie kunnen worden voorzien en zijn aangesloten op de benodigde NUTS voorzieningen. Vervolgens is gestart met de 2e fase, de ruwbouw van de twee nieuwe gebouwen, het Cirkel- en het Booggebouw. Er is hard gewerkt door alle partijen waardoor het project nu in de zomer van 2019 inmiddels in de 3e fase is beland, de afbouwfase.

Voor WSi Techniek betekend dit dat alle grote componenten zoals LBK’s, warmtepompen en regelkasten zijn geplaatst, de hoofdtracés van kanalen-, leidingwerk en regeltechnische bekabeling zijn aangebracht en dat we druk bezig zijn met het afmonteren van het sanitair. In verband met het drogen/schrikken van de vloeren is inmiddels ook al gestart met het opstookprotocol van de vloerverwarming waarvan de gehele nieuwbouw is voorzien. Na de bouwvak wordt gestart met de eerste fase van de werkzaamheden voor het in bedrijf stellen van de installaties in het Booggebouw, enkele weken later gevolgd door het Cirkelgebouw. Vervolgens kunnen wij de door ons aangebrachte installaties lucht- en waterzijdig gaan inregelen. Wanneer dit gereed is volgt de fase waarin de installaties uitgebreid worden getest en gefinetuned door onze meet- en regeltechnici. Tegelijkertijd zullen wij starten met de 4e fase waarbij wij een deelrenovatie uitvoeren van een aantal delen van het bestaande booggebouw zodat dit regeltechnisch geheel is geïntegreerd met de nieuwbouw en hiermee weer toekomst bestendig is. Hiermee is het project gereed voor oplevering en kan onze opdrachtgever starten met het over huizen van de cliënten!


Lees hier meer over dit mooie project: Vervangende Nieuwbouw Oranje Nassau's Oord .