Museum KAM Nijmegen

projectinformatie

OPDRACHTGEVER
Provincie Gelderland

CONTRACTVORM
Onderaanneming Wam&vanDuren (Ten Haken)

OPPERVLAKTE BVO
1900 m2

START PROJECT
September 2021

OPLEVERING
Derde kwartaal 2022

Een bijzonder project met de mooie uitdaging om alle hedendaagse installaties in te passen in dit bestaande pand.

Onder verantwoordelijkheid van Bouwbedrijf Ten Haken onderging het Nijmeegse Museum Kam een ingrijpende restauratie en verbouwing die nogal wat voeten in de (archeologische) aarde had. Om aan de eisen van deze tijd te voldoen; duurzaam, toegankelijk en functioneel, is het gebouw is volledig aangepast.

Een belangrijk onderdeel was het verduurzamen van het gebouw. Dit werd onder meer bereikt door het verbeteren van de bouwkundige schil zodat het energieverbruik drastisch is verminderd, het isoleren van de vensters, nieuwe kozijnen met hoogwaardig isolatieglas, het gebruik van zonnepanelen en warmteopwekking door een hybride systeem met een luchtwarmtepomp.

Het was een mooie uitdaging om alle hedendaagse installaties in te passen in het monumentale gebouw, met name in de techniekruimtes beneden’, vertelt collega Roy die met z’n 27 jaar een stuk jonger is dan het één eeuw oude Kam-pand. In het kader van de restauratie/renovatie, al klinkt eerherstel beter volgens Roy, en de te maken duurzaamheidsslag voorzagen de medewerkers van WSi het gebouw onder meer van lucht-behandelingskasten met warmteterugwinning, een bodemenergiesysteem en een compleet nieuwe (gas-loze) warmte/koude opwekking. Dit om de aanwezige archeologische vondsten en werkplekken zo optimaal mogelijk te conditioneren. Verder is er besloten afscheid te nemen van de fossiele brandstoffen en om de benodigde elektriciteit grotendeels zelf op te wekken door middel van PV-panelen. En dit alles zoveel mogelijk met behoud van authentieke details!Meer weten over dit project?
Roy staat je graag te woord!

info@wsi-techniek.nl
0544 - 375 989

Roy Krabbenborg
- Projectleider


  Meer weten over dit project?
  Roy staat je graag te woord!

  info@wsi-techniek.nl
  0544 - 375 989

  Roy Krabbenborg
  - Projectleider

  © 2024 WSi Techniek   |   privacyverklaring   |   algemene voorwaarden   |   klachten   |   Website ontwerp & realisatie: burowild.nl