Renovatie Orion Complex

Tot in de details

Renovatie Orion Complex

Onlangs is WSi techniek, in opdracht van FIXX totaalbouw, gestart met de renovatie van het Orion complex te Hoofddorp.. Na de renovatie zal het voldoen aan de hoogste standaard, onder andere voor wat betreft duurzaamheid. Het gebouw maakt onderdeel uit van complex Orion bestaande uit 3 aparte gebouwen met een gezamenlijke parkeergarage.

Naast de parkeergarage bevinden zich ook (bezoekers-) parkeerplaatsen op het parkeerdek. Vanuit de parkeergarage hebben gebruikers door middel van een keycard-systeem direct toegang tot de kantoren. Het complex heeft een totaal vloeroppervlak van ca. 11.000 m².

De renovatie omvat onder andere het opwaarderen van de energie labels (C&D) naar energie label A. verder wordt er voorzien in nieuwe plafonds en verlichting. Het overige casco is afhankelijk van de nieuwe verhuurderswensen.

De werkzaamheden bestaat verder uit restylen van de toiletgroepen, het vervangen ventilatie installatie incl. luchtbehandeling units, het vervangen van de regeltechniek( hergebruik naregelingen) en het vervangen van de energieopwekkers en de koelinstallatie. Ook wordt de data,- brandmeld, licht,- en krachtinstallatie onder handen genomen. De verlichting, luchtinstallatie en verwarmingsinstallatie zullen na de renovatie “op stramien breedte” geregeld kunnen worden.

Het advieswerk wordt verzorgt door Traject adviseurs & managers. Eigenaar van het Orion Complex is Commerz Real.

Gestart is met gebouw C (casco gereed in april 2019), waarna gebouw A (start in december 2019) en gebouw B (start in december 2020) gerenoveerd worden.

Projectinformatie

OPDRACHTGEVER

FIXX Totaalbouw (Commerz Real)

CONTRACTVORM

UAV

VERWERVINGSWIJZE

Aanbesteding

OPPERVLAKTE BVO

11000 m²

JAAR VAN UITVOERING

Start gebouw C december 2018; Start gebouw A december 2019; Start gebouw B december 2020.

BIJZONDERHEDEN

Terug naar overzicht