Een project uitgelicht

Tot in de details

Renovatie sportcentrum campus Universiteit Twente

Het sportcentrum gelegen op de campus van de Universiteit Twente zal aankomende zomerperiode worden gerenoveerd. WSi techniek heeft deze aanbesteding in opdracht gekregen in samenwerking met Sylva Bouw. WSi techniek en Sylva Bouw zorgen voor de metamorfose van de eerste verdieping van het sportcomplex, dat is ontworpen door BCT-architecten.
De werkzaamheden 
staan gepland voor deze zomer en gaan vanaf week 26 van start. 

Het sportcentrum biedt ruimte aan fysiotherapie, Health-Check, personeelsruimten en toegang tot de sporthal. Voor ontspanning en ontmoeting kan er gebruik worden gemaakt van de sportkantine en de centrale hal. 
Het sportcentrum van de Universiteit Twente, gebouwd in 1967, was erg gedateerd. Bij de verbouwing van de 1e fase zijn de kleedruimte, sanitaire ruimten en verkeersruimten op de begane grond in een hedendaags jasje gestoken met een moderne, frisse uitstraling. Hierbij heeft WSi techniek de werktuigbouwkundige installatie verzorgd. 
De 2e fase betreft upgrading van het entreegebied en de kantine op de 1e verdieping.  Het sportcomplex met een BVO van circa 885m² zal op elektrotechnisch en werktuigbouwkundig gebied onderhanden worden genomen door WSi techniek. Naast het aanbrengen van de installaties aan de hand van de nieuwe bouwkundige situatie, worden de bestaande armaturen van de sportzaal ook vervangen. Hiervoor zullen wij als invulling nieuwe, op maat geconstrueerde, duurzame LED armaturen leveren en monteren. De speciaal hiervoor ontwikkelde verlichting van Philips Lightning zal hiervoor worden gehanteerd.   

Hoofdingang 
De hoofdingang van het sportcentrum wordt ook meegenomen in de metamorfose van de 
bovenverdieping en zal dezelfde uitstraling krijgen als het interieur van de centrale hal; die in 2014 tevens door WSi onderhanden is genomen. Door de frisse en lichte kleuren die er worden gebruikt wordt er een rustgevende, ontspannen maar vooral sfeerrijke uitstraling gecreëerd. Een echte blikvanger vanaf de boulevard van de UT. 
  
Servicedesk 
De nieuwe servicedesk betreft een open balie, wat zorgt voor meer zichtbaarheid, beter laagdrempelig contact en meer interactie met de klant. De balie wordt gevestigd rechts naast de entree en zal ook in frisse kleuren worden aangebracht. Ook bevindt er zich een geïntegreerd logo met LED-verlichting. 
  
Centrale hal 
De centrale hal vormt het middelpunt en tevens het eerste aanzicht bij binnenkomst. Deze zal daarom ook volledig in de nieuwe style gebouwd worden. Verder zal er een nieuwe personeelsruimte, health check ruimtes en meerdere zitgelegenheden gecreëerd worden voorzien van moderne multimedia. 
 
Sportkantine 
Ook de sportkantine krijgt een ‘make-over’ waarbij een open uitstraling en frisse kleuren het thema zijn. De nieuwe bar krijgt een eigentijdse uitstraling. WSi techniek zorgt voor de nieuwe elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie. Daarnaast worden de huidige armaturen vervangen door nieuwe LED armaturen. 

De totale renovatie neemt een tijdsbestek van zeven weken in beslag. Gedurende deze verbouwing zal slechts een gedeelte tijdelijk niet toegankelijk zijn wegens werkzaamheden. De overige nevenruimtes waaronder de fysio zullen toegankelijk blijven.  
 


Afbeeldingen: BCT-architecten

Projectinformatie

OPDRACHTGEVER

Universiteit Twente

CONTRACTVORM

UAV

VERWERVINGSWIJZE

Meervoudig onderhandse aanbesteding

OPPERVLAKTE BVO

ca. 885 m² excl. sporthal

JAAR VAN UITVOERING

2016

BIJZONDERHEDEN

Zeer korte doorlooptijd om overlast tot een minimum te beperken.

Terug naar overzicht