Realiseren uitbreiding Bakkerij Nollen B.V.

Tot in de details

Uitbreiding Bakkerij Nollen B.V.

In opdracht van Bakkerij Nollen B.V. realiseert WSi techniek in samenwerking met Bouwbedrijf Gebr. ten Heggeler B.V. de uitbreiding van de bakkerij.

De uitbreiding van de bakkerij omvat onder meer een nieuwe banketproductiehal en is voorzien van 5 ovens waar wij een nieuwe gasleiding, rookgasafvoer, luchttoevoer, wasemafvoer en diversen elektra aansluitingen voor hebben gerealiseerd. Verder komen er bijbehorende koelcellen, ijsbereiding,  hygiënesluizen, sanitairruimten, schoonmaakruimtes, technische ruimtes en kleedruimtes. 

De productieruimte is voorzien van een beloopbaar plafond t.b.v. de leidingwegen: via deze ruimte worden diverse installatieonderdelen gevoerd.

Voor het bakken van de oliebollen is een nieuwe frituurruimte gemaakt, waarbij rekening gehouden diende te worden met een elektra vermogen van 100KW.  De totale aansluiting van de bakkerij is 500A waarvoor diverse nieuwe verdeelkasten zijn aangebracht.

Al dit vermogen wordt gebruikt voor de verlichting,- koeling en balansventilatie installaties en het productieproces.
De verlichting wordt geschakeld via een KNX installatie die aangesloten is op de bestaand KNX installatie. De KNX installatie wordt tevens gebruikt voor de monitoring van de ruimtetemperaturen.
In de productieruimten zijn op verschillende plaatsen persluchtaansluitingen gemaakt en de bakkerij is voorzien van een onthard water systeem.
Tevens zijn er op diverse plaatsen in de productieruimte spanningsrails gemaakt waarop elektrische aansluitingen voor wandcontactdozen, 230 – 400V, op gerealiseerd worden. 

Het hele koel / ventilatie systeem t.b.v. de koelcellen wordt gerealiseerd door van Emondt Enschede. De vrijgekomen warmte bij de koeling wordt benut voor het klimatiseren (vloerverwarming) van de nieuwe productieruimten.

Een filmpje van de bouw, gemaakt door projectmanagementbureau Kleissen, is HIER te zien.


De oplevering is gepland voor november 2018.

Projectinformatie

OPDRACHTGEVER

Bakkerij Nollen B.V

CONTRACTVORM

UAV

VERWERVINGSWIJZE

PVA, uitvoering in bouwteam

OPPERVLAKTE BVO

2.900 m²

JAAR VAN UITVOERING

2018

BIJZONDERHEDEN

Terug naar overzicht