Uitbreiding en renovatie MFA Het Zand Utrecht

projectinformatie

OPDRACHTGEVER
Gemeente Utrecht

OPPERVLAKTE BVO
8800

OPLEVERING
Mei 2023

Uitbreiding en renovatie MFA Het Zand Utrecht

WSi techniek en WAM&vanDuren zijn samen verantwoordelijk voor de uitbreiding en renovatie van de multifunctionele accommodatie (MFA) Het Zand in de Utrechtse Wijk Leidsche Rijn. MFA het Zand biedt onderdak aan 2 basisscholen, een kinderdagverblijf, een kinderopvang, een theaterzaal en een sporthal.

Het bijzondere gebouw, dat door architect VenhoevenCS ooit ontworpen is als een hightech ruimteschip, geland in de oude Romeinse nederzetting Het Zand, werd in 2006 in gebruik genomen. Door verandering van onderwijsvormen en gebruik, voldoet het qua indeling inmiddels niet meer aan de huidige standaard. Ook het binnenklimaat, de luchtkwaliteit en de akoestiek zijn niet naar wens. Een mooie uitdaging voor ons om daar verandering in aan te brengen.

Opdrachtgever Gemeente Utrecht realiseert door de renovatie en de uitbreiding, een meer kindvriendelijk, beter toegankelijk, gezonder en toekomstbestendiger onderwijsgebouw. Daarbij heeft men een verbeterde indeling en routing voor ogen, welke de multifunctionaliteit van het gebouw moet gaan verbeteren. Reden genoeg om de ruim 7500m² grote accommodatie volledig te renoveren en te verbouwen en volledig te voorzien van een nieuwe luchtbehandelingsinstallatie. Daarnaast wordt het langgerekte gebouw aan beide uiteinden flink uitgebreid met in totaal ruim 1300m², volledig in stijl van de aanwezige architectuur.

Meer weten over dit project?
Frank staat je graag te woord!

info@wsi-techniek.nl
0544 - 375 989

Frank Boom
- Bedrijfsleider


  Meer weten over dit project?
  Frank staat je graag te woord!

  info@wsi-techniek.nl
  0544 - 375 989

  Frank Boom
  - Bedrijfsleider

  © 2023 WSi Techniek   |   privacyverklaring   |   algemene voorwaarden   |   Website ontwerp & realisatie: burowild.nl