Een Referentie uitgelicht

Tot in de details

Nieuwbouw distributiehallen en kantoren voor de Grolsch te Groenlo

Bierbrouwer Grolsch en de stad Groenlo, gemeente Oost Gelre, zijn letterlijk herenigd. Grolsch werkt namelijk vanaf het najaar 2012 weer vanuit haar geboortestad Groenlo. De activiteiten van de Grolsch drankenhandel in Enschede, de drankenhandel in Babberich en de afdeling Horeca Services (allen werkzaam onder de organisatie 'De Klok Dranken') worden samengevoegd in het pand aan de Bolwerkweg 5 te Groenlo.

Grolsch en de stad Groenlo hebben samen een rijke historie. De oorsprong van de brouwerij gaat namelijk terug tot het jaar 1615 in het Gelderse stadje Grolle, het huidige Groenlo. In 2004 heeft Grolsch de huidige hypermoderne brouwerij in Enschede in bedrijf genomen, als vervanging van de oude brouwerijen in Enschede en Groenlo. De sterke link met Groenlo is altijd gebleven.

Uit diverse omgevingsanalyses is Groenlo als meest geschikte locatie voor de nieuwe vestiging van De Klok Dranken naar voren gekomen. Groenlo ligt voor Grolsch en De Klok Dranken gunstig qua bevoorrading van klanten in Oost-Nederland. Bovendien ligt de stad in het hart van het gebied met de grootste klantdichtheid qua evenementen voor de brouwer. Daarnaast hebben ook de personele impact, en dan met name de reistijd voor medewerkers, en de historische band met Groenlo een rol gespeeld bij de keuze voor de stad.

Er is gekozen voor een pand aan de Bolwerkweg 5 op het regionale bedrijventerrein Laarberg. Het pand is naar de wensen van Grolsch en De Klok Dranken aangepast. IN het najaar 2012 is een deel van de kantoorruimte (700 m²) en de aangrenzende distributiehallen (5500 m²) in het najaar van 2012 betrokken. WSi techniek verzorgde de gehele technische installatie van het gebouw.

Projectinformatie

OPDRACHTGEVER

De klok Dranken

CONTRACTVORM

UAV

VERWERVINGSWIJZE

Aanbesteding

OPPERVLAKTE BVO

ca. 6.200m²

JAAR VAN UITVOERING

2012

BIJZONDERHEDEN

Terug naar overzicht