Een Referentie uitgelicht

Tot in de details

Nieuwbouw MFC Klarendal te Arnhem

In samenwerking met Paul Hardonk Bouw te Deventer hebben wij voor de gemeente Arnhem alle technische installaties voor de nieuwbouw van MFC Klarendal te Arnhem gerealiseerd.

Op het oude kazerneterrein bovenaan de Klarendalseweg is de nieuwbouw van het MFC Klarendal verrezen. Het multifunctioneel centrum is een trefpunt in de wijk en biedt plaats aan een bredeschool. In het MFC Klarendal hebben tal van organisaties een plek: basisschool Kunstrijk, kinderopvang Skar, Sportbedrijf Arnhem, Wijkwinkel, Wijkcentrum, stichting Rijnstad, consultatiebureau STMG en de kickboksschool van Fred Royers. Het totale pand heeft een bruto oppervlakte van circa 5.000 m² BVO.

Het nieuwe gebouw is gericht op alle wijkbewoners. MFC Klarendal is een centrum waar de belangrijke wijkvoorzieningen onder één dak te vinden zijn. Het is de bedoeling dat de instellingen elkaar versterken door het activiteitenaanbod op elkaar af te stemmen, maar ook om gezamenlijk nieuwe activiteiten te bieden. Een bredeschool bestaat uit een netwerk van onderwijs, welzijn en zorg voor de jeugd en hun ouders. Het is een manier van samenwerken tussen scholen en andere instellingen.

De bouw is in het 2e kwartaal van 2012 gestart en is medio het 3e kwartaal 2013 opgeleverd.

Projectinformatie

OPDRACHTGEVER

Gemeente Arnhem

CONTRACTVORM

UAV

VERWERVINGSWIJZE

Europese aanbesteding

OPPERVLAKTE BVO

ca. 5.000 m²

JAAR VAN UITVOERING

2012-2013

BIJZONDERHEDEN

Verduurzaming van de installaties door toevoeging van: - PV-panelen - Zonnecollectoren - Douche WTW installatie

Terug naar overzicht