Een Referentie uitgelicht

Tot in de details

Verbouwing en uitbreiding crematorium Daelwijck te Utrecht

In opdracht van Yarden hebben wij in bouwteamverband de uitbreiding van de koffiekamers en restyling van het crematorium uitgevoerd waarbij WSi techniek de werktuigkundige en elektrotechnische installaties voor zijn rekening nam. Het crematorium bleef in dienst gedurende de bouwactiviteiten. In nauwe samenspraak met Yarden zijn onze werkzaamheden hierop aangepast en hadden wij een zeer strakke planning om eventuele overlast te minimaliseren.

De uitbreiding van de koffiekamers is onderdeel van de totale restyling van het Crematorium Daelwijck. De drie huidige koffiekamers met naastgelegen garderobe- en toiletvoorzieningen voldoen qua capaciteit niet langer en worden als benauwend ervaren. De wens van Yarden bestond verder om twee koffiekamers te vergroten en te kunnen koppelen tot één grote ruimte, zodat ingespeeld kan worden op de grote bezoekersaantallen van de grote aula.

De uitbreiding van de koffiekamers voegt zich naar de architectuur van het markante, uit unieke betonblokken gematerialiseerde gebouw van de Utrechtse architect Dingemans. De terrasoverkapping bestaat uit een donkere houten ‘tafel’ die als los object voor de uitbreiding is geplaatst. Een lichtstraat in het dak voorziet de uitbreiding van natuurlijk licht. Bij mooi weer kan de gehele gevel open geschoven worden om één grote ruimte te creëren die doorloopt in de buitenterrassen aan de vijver. Via trappen in het talud zijn de lager gelegen terrassen en een nieuw wandelpad langs het water bereikbaar.

De landschappelijke ingreep maakt de koffiekamers tot onderdeel van het park en versterkt de unieke ligging van het crematorium aan de vijver. De privacy en het uitzicht op de vijver en het park laten een mooie herinnering achter bij de bezoeker.

De architectuur is verzorgd door AA ARCHITECTEN uit Den Haag, het project is eind 2013 opgeleverd.

Projectinformatie

OPDRACHTGEVER

Yarden

CONTRACTVORM

UAV

VERWERVINGSWIJZE

Bouwteam

OPPERVLAKTE BVO

JAAR VAN UITVOERING

2013

BIJZONDERHEDEN

Creamtorium bleef in gebruik Bouwteam

Terug naar overzicht