Een Referentie uitgelicht

Tot in de details

Vernieuwbouw Gildehof te Terborg

In opdracht van woningcorporatie Wonion hebben wij in een samenwerkingsverband onder de naam "WoonRaad" de nieuwbouw van de Gildehof aan de Hoofdstraat te Terborg gerealiseerd.

Onder de naam Gildehof werden bestaande panden aan de Hoofdstraat 51, 53, 59, 61, 61 en 65 in Terborg gerenoveerd en omgebouwd tot woningen en appartementen. Al deze panden, met uitzondering van nummer 53, zijn tot op de fundering gesloopt. Een aantal ornamenten van nummer 65 komen terug in de nieuwbouw. Huisnummer 53 werd geheel gerenoveerd en omgebouwd tot een stadswoning. De panden nummer 51, 61 en 61a werden geheel vernieuwd. Op deze plek zijn zeven appartementen gerealiseerd. Het pand Hoofdstraat 65 is eveneens gesloopt en hier staan nu twee stadswoningen. De uitvoering is gedaan door 'Woonraad'; een samenwerkingsverband tussen onder andere WAM&VanDuren Bouw BV, Flex Framebouw, Dusseldorp Sloop en Infra en WSi techniek.

Er is gekozen voor een prefab casco met gemetselde gevels. Dit betekent dat de gevels in de fabriek in elkaar worden gezet en daarna worden vervoerd naar de bouwplaats. Het voordeel hiervan is dat de bouwperiode vrij kort is en er dus minder lang overlast van de bouw in de Hoofdstraat is.

Projectinformatie

OPDRACHTGEVER

Wonion

CONTRACTVORM

UAV-GC

VERWERVINGSWIJZE

Meervoudig onderhandse aanbesteding

OPPERVLAKTE BVO

JAAR VAN UITVOERING

2014

BIJZONDERHEDEN

Zeer lichte bouwmethodiek om de grond niet te roeren.

Terug naar overzicht